• " Thuis " gevoel

  • Goed opgeleide betrokken medewerkers

  • Kwaliteit & veiligheid

  • Betaalbaar

  • Geborgen huiselijke sfeer

Rekentool

geld

Zelf uw eigen bijdrage en uw voordeel berekenen?

Ga hier naar ons rekentool

Rondleiding

Wilt u sfeer komen proeven? U bent van harte welkom!

Rondleiding aanvragen

Bel me terug

Heeft u een vraag? Wilt u gebeld worden? Laat het ons weten.
*
*
9 october 2014
Nationale Kinderboekenweek hebben wij bij Bloemetje een interessante wending gegeven door een activiteit te doen samen met ouderen. Op dinsdag 7 oktober zijn we met een groep kinderen op bezoek geweest bij Verzorgingshuis PW Janssen in Colmschate waar we samen met de bewoners feest hebben gevierd. Feest is het thema van dit jaar voor het Kinderboekenweek, dat 60 jaar bestaat. Heel toepasselijk, want bij Bloemetje hebben wij dit hele jaar ook feest vanwege ons 10-jarig bestaan.

Wij vinden het erg belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Ouderen kunnen erg genieten van jonge kinderen. Andersom zijn kinderen erg graag in het gezelschap van ‘opa en oma’. De vreugde van beide kanten is aan de gezichten af te lezen. Ouders brengen hun kinderen bij ons en gaan met een gerust hart naar hun werk. Ze weten dat hun kind in goede handen is en plezier heeft. En dat is waar het ons om gaat bij Bloemetje.   

Deze activiteit is een van de vele die samen met PW Janssen wordt georganiseerd. In juni dit jaar is door beide partijen een samenwerkingsverband opgezet om gezamenlijk activiteiten te doen. Het initiatief hiertoe kwam van Bloemetje die het jubileum niet alleen met eigen personeel, kinderen en ouders wilde vieren maar ook iets wilde doen met de wijk. De bewoners van PW Janssen waren ook aanwezig bij ons spetterende jubileumfeest, waar ze een gigantisch kunstwerk ontvingen waaraan alle kinderen hadden meegewerkt. Dat kunstwerk heeft nu een mooie plek gekregen in de welkomsthal van het verzorgingshuis.

Heel 2014 staat bij Bloemetje in het teken van feest. En dat sluit goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek. De activiteitenbegeleiders van PW Janssen hadden daarom bedacht iets te doen dat zowel met feest te maken heeft als met boeken. Het resultaat: een feestelijk versierde boekenlegger voor de kinderen, waaraan ze zelf mochten werken met hulp van de ouderen, om thuis aan papa of mama te geven voor in het voorleesboek. Ook was er een cadeau van de kinderen voor de ouderen in de vorm van een mega boek gevuld met kleine kunstwerkjes. Een onvergetelijke dag, met dank aan de medewerkers, vrijwilligers en bewoners van PW Janssen. 
Terug naar overzicht

Meer